Kwekersrecht

Met onze brede expertise over het kwekersrecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot non-profit en (semi-)publieke sector. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele stakeholder. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat we doen

Kwekersrechten zijn intellectuele eigendomsrechten die kwekers kunnen aanvragen na veredeling van een nieuw plantenras. Het nieuwe plantenras moet onderscheidend vermogen bezitten en bestendig zijn voor reproductie (dat wil zeggen homogeen en stabiel). Nederland heeft een omvangrijke historie met betrekking tot kwekersexpertises en veredeling. Door het stelsel van nationale en internationale kwekersbescherming, kunnen kwekersrechten veel waarde vertegenwoordigen. Kwekersbescherming moet worden aangevraagd in elk gewenst geografisch gebied. Zo kunnen kwekersrechten worden aangevraagd in Nederland, de Europese Unie, de Verenigde Staten en in de UPOV-lidstaten. De UPOV-lidstaten zijn tientallen staten die op basis van het UPOV-verdrag een ingekaderd systeem hebben afgesproken voor kwekersrechten in de geografische gebieden van de aangesloten lidstaten. Het is aan te raden om bij de vestiging van kwekersrechten deskundig advies in te winnen. Nadat een kwekersrecht gevestigd is, kunnen er verschillen geschillen ontstaan: bijvoorbeeld over de inbreuk op kwekersrechten, geschillen in de licentiesfeer en de geldigheid van gevestigde kwekersrechten.

Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen: van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van het kwekersrecht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van wetgeving rondom het kwekersrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het intellectueel eigendomsrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips