Opzetten en wijzigen franchiseformule

Franchise is een uitstekende manier om een succesvol bedrijfsconcept op te schalen. Door de nieuwe Wet Franchise is er inmiddels veel regelgeving om rekening mee te houden. Door onze ervaring in de praktijk zijn wij uitzonderlijk kundig in het analyseren van kansen en risico’s. Wij helpen organisaties bij het juridisch goed organiseren van franchise samenwerkingsverbanden.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat we doen

Een goed business-concept is essentieel voor een onderneming. De bedrijfswaarde kan aanzienlijk worden vergroot door het business-concept te vervatten in een franchiseformule. Een franchiseformule geeft de mogelijkheid om als onderneming te groeien door de formule in exploitatie te geven aan andere ondernemers. Wij zijn in te schakelen voor advies en begeleiding bij het opzetten van een franchiseformule.

Een franchiseformule is continu in ontwikkeling om aan te sluiten bij de veranderingen in de markt. De franchisegever is er ook wettelijk toe verplicht om de franchiseformule zodanig te onderhouden dat deze op minimaal hetzelfde niveau blijft als ten tijde van het sluiten van de franchiseovereenkomst. Soms is het nodig om daarvoor de franchiseformule aan te passen. Het eenzijdig aanpassen van de franchiseformule kan niet zomaar. De franchisegever moet de wijziging gemotiveerd voorleggen aan de bestaande franchisenemers. Er kunnen verschillende conflicten ontstaan aan de hand van een voorstel tot wijziging van de franchiseformule. Onze advocaten en juristen van de praktijkgroep Franchise hebben de ervaring en kennis om te adviseren over een tal van conflicten in de Franchise-sfeer. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten zijn specialisten op het gebied van franchiserelaties. Wij begeleiden zowel franchisenemers als franchisegevers bij juridische vraagstukken. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Wij begrijpen zowel de juridische wereld als het bedrijfsleven en zijn daardoor goed in staat te schakelen. Heldere en begrijpelijke taal staat daarbij voorop.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips