Non-concurrentiebeding

Franchise is een uitstekende manier om een succesvol bedrijfsconcept op te schalen. Door de nieuwe Wet Franchise is er inmiddels veel regelgeving om rekening mee te houden. Door onze ervaring in de praktijk zijn wij uitzonderlijk kundig in het analyseren van kansen en risico’s. Wij helpen organisaties bij het juridisch goed organiseren van franchise samenwerkingsverbanden.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat we doen

Een non-concurrentiebeding zorgt ervoor dat de franchiseformule wordt beschermd nadat de franchiserelatie is beëindigd. Een non-concurrentiebeding heeft een geografische component, waardoor concurrerende activiteiten door een ex-franchisenemer in een bepaald gebied worden beperkt. Sinds de inwerkingtreding van de Wet Franchise op 1 januari 2021 zijn er strikte, wettelijke regels over non-concurrentiebedingen. Deze nieuwe regels moeten ervoor zorgen dat ex-franchisenemers niet onredelijk lang worden benadeeld door een non-concurrentiebeding. Zo mag het non-concurrentiebeding niet langer dan 1 jaar na afloop van de franchiseovereenkomst duren. Ook zijn er tal van andere wettelijke eisen aan het non-concurrentiebeding. In de praktijk ontstaan er regelmatig geschillen over non-concurrentiebedingen. Denk daarbij aan aansprakelijkheidsvorderingen vanwege een schending van het non-concurrentiebeding of conflicten over de uitleg van een non-concurrentiebeding zoals de reikwijdte en geldigheid van het beding. Onze advocaten en juristen van de praktijkgroep Franchise hebben de ervaring en kennis om te adviseren over een tal van conflicten in de Franchise-sfeer. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten zijn specialisten op het gebied van franchiserelaties. Wij begeleiden zowel franchisenemers als franchisegevers bij juridische vraagstukken. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Wij begrijpen zowel de juridische wereld als het bedrijfsleven en zijn daardoor goed in staat te schakelen. Heldere en begrijpelijke taal staat daarbij voorop.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips