Franchise en Huurrecht

Franchise is een uitstekende manier om een succesvol bedrijfsconcept op te schalen. Door de nieuwe Wet Franchise is er inmiddels veel regelgeving om rekening mee te houden. Door onze ervaring in de praktijk zijn wij uitzonderlijk kundig in het analyseren van kansen en risico’s. Wij helpen organisaties bij het juridisch goed organiseren van franchise samenwerkingsverbanden.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat we doen

Het huurrecht kent aan huurders grote mate van bescherming toe. In franchiserelaties is het niet ongebruikelijk dat de franchisegever als verhuurder een bedrijfsruimte faciliteert voor de franchisenemer. Er bestaan dan twee rechtsverhoudingen tussen de franchisegever en de franchisenemer: de huurrelatie en de franchiserelatie.

In de praktijk kunnen problemen ontstaan door de twee rechtsverhoudingen. Wanneer de franchiserelatie wordt beëindigd, is het maar de vraag of de huurrelatie ook zonder meer beëindigd wordt. Uitgangspunt blijft immers dat de franchisenemer huurbescherming geniet. In rechtspraak wordt er dan ook verschillend geoordeeld over de vraag of een huurovereenkomst, zijnde een onderdeel van de franchiseovereenkomst, eindigt bij opzegging van de overkoepelende franchiseovereenkomst. Om problematiek in de huursfeer te voorkomen, kan het lonen om voorafgaand aan het sluiten van de franchise-huurovereenkomst op gezamenlijk verzoek de kantonrechter om goedkeuring te vragen over het afwijkende beding.

Onze advocaten en juristen van de praktijkgroep franchise hebben de ervaring en kennis om te adviseren over een tal van conflicten in de franchise-sfeer. Wij voorkomen net zo lief problemen dan dat wij deze achteraf oplossen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten zijn specialisten op het gebied van franchiserelaties. Wij begeleiden zowel franchisenemers als franchisegevers bij juridische vraagstukken. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Wij begrijpen zowel de juridische wereld als het bedrijfsleven en zijn daardoor goed in staat te schakelen. Heldere en begrijpelijke taal staat daarbij voorop.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips