Koop- en aannemingsovereenkomst

Met onze brede expertise binnen het bouwrecht bedienen we verschillende soorten cliënten. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven, vastgoedbeleggers en internationale projectontwikkelaars tot (semi-)overheden en non-profit instellingen. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele stakeholder. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Koop- en aannemingsovereenkomst

Op het moment dat een nieuwbouwwoning wordt gekocht, wordt een koop- aannemingsovereenkomst tussen partijen gesloten. In deze overeenkomst zijn de afspraken tussen de koper en de opdrachtnemer (vaak een projectontwikkelaar) bedongen. In een koop- aannemingsovereenkomst worden alle rechten en plichten opgenomen met betrekking tot de koop van het stuk grond (koop overeenkomst) en de bouw van de woning (aannemingsovereenkomst). Vaak wordt bij de koop- aannemingsovereenkomst een standaard model gebruikt. Toch is het belangrijk dat eventuele afwijkende punten uit de overeenkomst juridisch worden getoetst. Denk hierbij aan afspraken omtrent de bouwtijd, meer- en minderwerk, opschortende voorwaarden, ontbindende voorwaarden (voorbehoud van financiering), garantie- en waarborgregelingen, afwijkende bepalingen en overige informatie dat onderdeel wordt van het contract (brochures, artist impressions, maquettes etc.).

Op het moment dat een geschil (dreigt) te ontstaan bij de ontwikkeling van de nieuwbouwwoning is het verstandig om direct juridisch advies in te winnen. Op deze wijze kan gelijk worden gekeken naar de juridisch mogelijkheden. Indien een opdrachtnemer / projectontwikkelaar wordt geconfronteerd met een aansprakelijkheidsstelling / klacht kunnen onze juridische specialisten gelijk meedenken over de mogelijkheden.

Vragen omtrent de koop- aannemingsovereenkomst? Neem contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het bouwrecht en achterliggende rechtsgebieden. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het bouwrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips