Aansprakelijkheden gebrekkige bouw

Met onze brede expertise binnen het bouwrecht bedienen we verschillende soorten cliënten. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven, vastgoedbeleggers en internationale projectontwikkelaars tot (semi-)overheden en non-profit instellingen. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele stakeholder. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Aansprakelijkheden gebrekkige bouw

In de aannemingsovereenkomst zijn de hoofdverplichtingen van de aannemer opgenomen. Zo worden bijvoorbeeld de afspraken met betrekking tot het opleveren van het bouwwerk bedongen in de aannemingsovereenkomst. In de wet is opgenomen welke partij in een bepaalde situatie aansprakelijk is. Wanneer de aannemer tekort schiet in het nakomen van zijn verbintenis, moet de aannemer de schade vergoeden die de opdrachtgever uit deze tekortkoming lijdt. Het gaat hierbij om een toerekenbare fout van de aannemer. De aannemer is niet aansprakelijk voor fouten van andere partijen die meewerken aan het bouwwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een architect die een verkeerd ontwerp aanlevert. De aannemer is in veel gevallen tot twee jaar na oplevering aansprakelijk voor de tekortkoming. Deze termijn gaat in principe lopen vanaf het moment van oplevering. De verjaringstermijn van aansprakelijkheid van een aannemer voor verborgen en ernstige gebreken is echter langer. Indien sprake is van een gebrek aan een bouwwerk, is het verstandig om direct juridisch advies in te winnen.

Vragen omtrent aansprakelijkheden bij gebrekkige bouw? Neem dan contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het bouwrecht en achterliggende rechtsgebieden. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het bouwrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips