Renovatie

Met onze brede expertise over het huurrecht bedienen wij verschillende organisaties die te maken hebben met het huurrecht. Wij geven juridisch advies aan zowel het MKB als internationale bedrijven. Onze dienstverlening wordt gekenmerkt door hoge kwaliteit, specialisme en betrouwbaarheid.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Renovatie

In de wet wordt een onderscheid gemaakt tussen dringende werkzaamheden aan het gehuurde en renovatie. Bij dringende werkzaamheden gaat het om werkzaamheden die niet zonder nadeel kunnen worden uitgesteld tot het einde van de huurovereenkomst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan funderingsherstel. Dringende werkzaamheden kunnen voor overlast zorgen voor de huurder. In veel gevallen geldt dat de verhuurder de dringende werkzaamheden toch moet gedogen.

Van renovatie is sprake als iets (gedeeltelijk) wordt veranderd aan het gehuurde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbrengen van dubbelglas of het vervangen van een oude badkamer. Renovatie hoeft de huurder alleen te gedogen mits de verhuurder een redelijk voorstel doet. Het voorstel tot renovatie moet schriftelijk gebeuren. Na renovatie mag de verhuurder in sommige situaties de huur verhogen. Bij een renovatie van een complex zoals een flatgebouw, wordt het voorstel vermoed redelijk te zijn op het moment dat 70% of meer van de huurders instemt met het voorstel. Het is aan te raden deskundig juridisch advies in te winnen wanneer er renovatieplannen zijn of wanneer er conflicten voortvloeien uit een renovatie(plan).

Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen: van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van huurrecht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten zijn specialisten op het gebied van het huurrecht. Wij begeleiden zowel verhuurders als huurders bij juridische vraagstukken. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Wij begrijpen zowel de juridische wereld als het bedrijfsleven en zijn daardoor goed in staat te schakelen. Heldere en begrijpelijke taal staat daarbij voorop.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips