Goedkeuring afwijkende bedingen

Met onze brede expertise over het huurrecht bedienen wij verschillende organisaties die te maken hebben met het huurrecht. Wij geven juridisch advies aan zowel het MKB als internationale bedrijven. Onze dienstverlening wordt gekenmerkt door hoge kwaliteit, specialisme en betrouwbaarheid.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Goedkeuring afwijkende bedingen

Op het moment dat sprake is van de huur en verhuur van een bedrijfsruimte in de zin van art. 7:290 BW, is bij wet een aantal bepalingen opgenomen waarvan de verhuurder in principe niet ten nadele van de huurder kan afwijken. In sommige gevallen willen verhuurder en huurder echter beide van deze wettelijke bepalingen afwijken in de huurovereenkomst. Een beding in strijd met de wettelijke regeling is in principe vernietigbaar. Om te voorkomen dat vernietigbare bedingen worden opgenomen in de huurovereenkomst, kunnen de huurder en verhuurder rechterlijke goedkeuring van de afwijkende bedingen verzoeken.

Indien de rechter deze afwijkende bedingen goedkeurt, dan kan de huurder het beding niet meer vernietigen. De rechter toetst ten eerste bij het verlenen van goedkeuring van een afwijkende beding of de rechten die de huurder aan de wettelijke regeling ontleent niet wezenlijk worden aangetast. Daarnaast kijk de rechter of de maatschappelijke positie van partijen gelijkwaardig genoeg is opdat de huurder geen wettelijke bescherming nodig heeft.

Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen: van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van huurrecht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten zijn specialisten op het gebied van het huurrecht. Wij begeleiden zowel verhuurders als huurders bij juridische vraagstukken. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Wij begrijpen zowel de juridische wereld als het bedrijfsleven en zijn daardoor goed in staat te schakelen. Heldere en begrijpelijke taal staat daarbij voorop.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips