Huurprijsaanpassingen

Met onze brede expertise over het huurrecht bedienen wij verschillende organisaties die te maken hebben met het huurrecht. Wij geven juridisch advies aan zowel het MKB als internationale bedrijven. Onze dienstverlening wordt gekenmerkt door hoge kwaliteit, specialisme en betrouwbaarheid.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Huurprijsaanpassingen

Er zijn drie categorieën huurovereenkomsten. Per categorie gelden verschillende regels met betrekking tot huurprijsaanpassingen. Ten eerste kan sprake zijn van de huur van een woonruimte (7:232 BW), daarnaast van middenstandsbedrijfsruimte (7:290 BW) en tot slot van overige gebouwde onroerende zaken (7:230a BW). Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan kantoorruimte.

Met betrekking tot woonruimte wordt elk jaar vastgesteld met welk percentage de huur van de woonruimte mag worden verhoogd. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de woningen die worden verhuurd in de vrije sector en sociale huurwoningen. Bij de huur van middenstandsbedrijfsruimte kan de huur pas aangepast worden na afloop van de bepaalde duur van de huurovereenkomst. In veel gevallen is dit na vijf jaar. Bij de verhuur van overige gebouwde onroerende zaken geldt geen bepaalde wettelijke regeling. Partijen zijn dan ook vrij om in de huurovereenkomst afspraken te maken over de aanpassing van de huurovereenkomst. Contractsvrijheid staat hierbij voorop. Het is aan te raden deskundig juridisch advies in te winnen wanneer er afspraken worden gemaakt over huurprijsaanpassingen of er conflicten voortvloeien uit een huurprijsaanpassing.

Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen: van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van huurrecht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten zijn specialisten op het gebied van het huurrecht. Wij begeleiden zowel verhuurders als huurders bij juridische vraagstukken. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Wij begrijpen zowel de juridische wereld als het bedrijfsleven en zijn daardoor goed in staat te schakelen. Heldere en begrijpelijke taal staat daarbij voorop.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips