Medische aansprakelijkheid

Met onze brede expertise binnen het energierecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

Indien een patiënt bij een zorgverlener (artsen, verpleegkundigen, tandartsen en fysiotherapeuten) gezondheidszorg nodig heeft, wordt automatisch een geneeskundige behandelingsovereenkomst gesloten. De regels omtrent de geneeskundige behandelingsovereenkomst zijn in een aparte wet opgenomen, namelijk de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). In de WGBO is bijvoorbeeld opgenomen dat de zorgverlener informatie moet verschaffen omtrent de loop van het onderzoek, de risico’s van de behandeling en de behandeling zelf. Wanneer door de zorgverlener deze informatie niet wordt gegeven, kan dit zelfs leiden tot medische aansprakelijkheid.

Op het moment dat een patiënt niet tevreden is met de verleende zorg dan wel niet tevreden is met de manier van werken van de zorgverlener, is het mogelijk om een klacht in te dienen tegen de zorgverlener. Tevens kan een procedure worden gestart bij een Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg. Naast het aansprakelijk stellen van een zorgverlener is het mogelijk om een zorginstelling aansprakelijk te stellen. Bij een zorginstelling kan bijvoorbeeld worden gedacht aan een ziekenhuis.

Ons team van advocaten en juristen staat in een procedure zowel zorgverleners als (ex)patiënten bij.

Wij hebben de ervaring en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van medische aansprakelijkheid. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het gezondheidsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het gezondheidsrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips