Maatschapscontracten en geschillen

Met onze brede expertise binnen het energierecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

In de wet is in art. 7A:1655 BW een aparte regeling opgenomen met betrekking tot het sluiten van een maatschapscontract. Een maatschapscontract is een overeenkomst, waarbij twee of meerdere personen zich verbinden om iets in gemeenschap te brengen, met het oogmerk om het daaruit ontstane voordeel (winst) met elkaar te delen. Een maatschap lijkt in veel aspecten op een Vennootschap Onder Firma (VOF). Bij een maatschap gaat het echter alleen om natuurlijke personen dan wel rechtspersonen die in gemeenschap een beroep uitoefenen. Een medische beroepsbeoefenaar is bijvoorbeeld een arts, tandarts of fysiotherapeut.

Het is verstandig om bij het opstarten van een maatschap direct een maatschapscontract op te stellen en te tekenen met elkaar. Zo is het voor alle partijen duidelijk onder welke voorwaarden met elkaar het beroep wordt uitgeoefend. Tevens kan bij een eventueel geschil dat later ontstaat worden terugverwijzen naar het maatschapscontract.

Wij hebben de ervaring en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen van advisering tot geschilbeslechting. Dit betekent dus dat wij advies geven met betrekking tot het opstellen van het maatschapscontract en uitleg van de bepalingen. Daarnaast bieden wij bij een eventueel geschil binnen de maatschap juridische ondersteuning. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van medische aansprakelijkheid. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het gezondheidsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het gezondheidsrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips