Inzageverzoeken patiëntendossiers

Met onze brede expertise binnen het energierecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

In de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst (WGBO) is geregeld dat een patiënt het medisch dossier kan opvragen en inzien. Dit wordt ook wel het recht op inzage genoemd. Op het moment dat een patiënt gebruik maakt van het recht op inzage, kan een zorgaanbieder dit in principe niet weigeren. De zorgaanbieder moet binnen een maand reageren op het verzoek op inzage.

Naast het recht op inzage, heeft een patiënt tevens het recht op (gedeeltelijke) kopie van het dossier. Een patiënt hoeft geen nadere reden te geven voor het opvragen van het dossier.

Een uitzondering op het recht op inzage bestaat als in het dossier ook bijzondere persoonsgegevens van anderen staan, denk hierbij bijvoorbeeld aan een partner. De zorgaanbieder beslist of de privacy van een ander wordt geschaad. Indien hier sprake van is, maakt de zorgaanbieder deze bijzondere persoonsgegevens zwart.

Ons team van advocaten en juristen biedt juridische ondersteuning in het geval dat inzage van een patiënt wordt geweigerd. Daarnaast ondersteunen wij met betrekking tot vragen over het recht van inzage.

Vragen omtrent inzageverzoek van patiëntendossiers? Neem contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het gezondheidsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het gezondheidsrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips