AVG in de zorg

Met onze brede expertise binnen het energierecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

In de gezondheidszorg komen helaas nog steeds datalekken voor. Bij een datalek in de gezondheidzorg gaat het vaak om bijzondere persoonsgegevens, namelijk de medische gegevens van patiënten / cliënten. In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zijn extra regels opgenomen met betrekking tot de waarborging door zorgaanbieders van de patiëntgegevens. Zorgaanbieders hebben namelijk een extra verantwoordelijkheid, omdat sprake is van bijzondere persoonsgegevens. Een kwaliteitskader voor de zorgaanbieders is geschetst in verschillende normen (NEN-normen en ISO-normen).

Ons team van advocaten en juristen is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht en werkt veel interdisciplinair samen met de praktijkgroep privacy en gegevensbescherming. Door deze samenwerking kunnen wij gedegen juridisch advies geven omtrent de AVG in de zorg. Wij begeleiden zorgaanbieders in de beveiliging van de bijzondere persoonsgegevens. Tevens staan wij patiënten en zorgaanbieders bij in het geval van een datalek.

Vragen omtrent de AVG in de zorg? Neem contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het gezondheidsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het gezondheidsrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips