Onderverzekering

Met onze brede expertise over het verzekeringsrecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot non-profit. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot stakeholder. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

Bij onderverzekering is de overeengekomen verzekerde som kleiner dan de verzekerde waarde. Ter illustratie: een autoverzekering kan een beding bevatten dat het tot een maximumbedrag of tegen een vaste som schade vergoed. Als de vervangingswaarde van de auto hoger is dan de verzekerde som, spreekt men van onderverzekering.

Het gevolg van onderverzekering is dat er te weinig wordt uitgekeerd om het verzekerde te vervangen of te herstellen. De wet kent een aantal regels ten aanzien van schade aan zaken, zoals auto’s en woningen. De wet stelt dat een verzekerde woning in beginsel verzekerd is naar zijn herbouwwaarde. Voor een auto geldt de vervangingswaarde als uitgangspunt. Omdat deze regels niet dwingend zijn, mag de verzekeraar van deze uitgangspunten afwijken.

Organisaties die gebruik maken van een assurantietussenpersoon (verzekeringsagent) kunnen de tussenpersoon aansprakelijk stellen voor onderverzekering. De verzekeringsagent dient handelt namelijk in veel gevallen van onderverzekering in strijd met de zorgplicht richting de opdrachtgever.

Wij hebben de ervaring en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van het verzekeringsrecht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het verzekeringsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips