Aansprakelijkheidsgeschillen

Met onze brede expertise over het verzekeringsrecht bedienen we cliƫnten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot non-profit. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot stakeholder. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

Schadevoorvallen die zijn veroorzaakt door anderen, kunnen in veel gevallen worden verhaald op de verzekering van de veroorzaker. Op het moment de veroorzaker niet uit eigen wil zijn verzekeraar inschakelt, moet er als eerste stap aansprakelijkheid worden gesteld.

Aan de hand van de feiten en omstandigheden moet worden onderzocht welke partij in een bepaalde situatie aansprakelijk is. Hierbij geldt als uitgangspunt dat eenieder zijn eigen schade dient te dragen. In sommige uitzonderingsgevallen is de schade veroorzakende partij echter niet de partij die aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade. Het is dan ook belangrijk om te onderzoeken en te beoordelen wie aansprakelijk is voor bepaalde schade.

Binnen onze praktijkgroep hebben onze juristen en advocaten de ervaring en deskundigheid om de aansprakelijkheid in specifieke situaties te beoordelen. Op het moment dat een geschil ontstaat over de vestiging van de aansprakelijk zal de rechtspositie worden beoordeeld. Op basis van deze beoordeling zal worden getracht in onderhandeling te treden of zal een gerechtelijke procedure worden opgestart.

Wij hebben de ervaring en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van het verzekeringsrecht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het verzekeringsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliƫnten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips