Schade & schadevergoedingsvorderingen

Met onze brede expertise binnen aansprakelijkheid, schade en verzekering bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Schade & schadevergoedingsvorderingen

De wet kent geen heldere afbakening van het begrip schade. Algemeen aangenomen wordt dat schade zowel materiële schade als immateriële schade behelst. Immateriële schade komt slechts in bijzondere situaties voor vergoeding in aanmerking, bijvoorbeeld bij ernstig lichamelijk of geestelijk letsel. Bovendien blijkt het waarderen van immateriële schade in de praktijk erg ingewikkeld.

Materiële schade kent twee onderscheidende vormen, namelijk zaakschade en zuivere vermogensschade. Zaakschade is de meest gebruikelijke vorm van schade. Zaakschade is simpelweg de fysieke schade aan een product (zaak), zoals een auto of een telefoon. De vergoeding van zaakschade bestaat doorgaans uit de reparatie of vervanging van de beschadigde zaak. Zuivere vermogensschade is geldschade die niet gerelateerd is aan letsel of zaakschade. Een voorbeeld van zuivere vermogensschade is gevolgschade. Gevolgschade is schade door bijvoorbeeld een fout van een notaris of door een te late levering van goederen (vertragingsschade).

Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen: van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van aansprakelijkheid, schade en verzekering. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het privaatrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips