Aansprakelijkheid uit overeenkomst

Met onze brede expertise binnen aansprakelijkheid, schade en verzekering bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Aansprakelijkheid uit overeenkomst

Overeenkomsten worden aan de lopende band gesloten. In de meest gangbare overeenkomsten verbindt de ene partij zich tot een prestatie en de andere partij verbindt zich tot een betaling in geld. De prestatie kan bestaan uit bijvoorbeeld de levering van een fysiek product of uit de levering van een dienst. Als een van de twee partijen niet aan zijn verplichting voldoet, kan dat leiden tot contractuele aansprakelijkheid (ookwel wanprestatie).

De wet stelt dat een tekortkoming in de nakoming zorgt voor een verplichting om de schade die de wederpartij daardoor lijdt te vergoeden. De schade die de wederpartij lijdt, moet een gevolg zijn van de tekortkoming. Bovendien moet de tekortkoming aan de tekortkomende partij toerekenbaar zijn, dat wil zeggen dat er geen sprake is van overmacht.

De wet kent aan personen en organisaties grote mate van contractvrijheid toe. Het is daarom mogelijk om contractuele aansprakelijkheid uit te sluiten, bijvoorbeeld in de algemene voorwaarden. Het uitsluiten van aansprakelijkheid kan door middel van exoneratiebedingen en blijkt in de praktijk veel voer voor discussie en conflict. Zowel tijdens het sluiten van een overeenkomst als tijdens een conflictsituatie bieden wij juridische expertise.

Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen: van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van aansprakelijkheid, schade en verzekering. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het privaatrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips