Aansprakelijkheid, schade en verzekeringen

Met onze brede expertise binnen aansprakelijkheid, schade en verzekering bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Aansprakelijkheid, schade en verzekeringen

Aan de hand van de feiten en omstandigheden moet worden onderzocht welke partij in een bepaalde situatie aansprakelijk is. Hierbij geldt als uitgangspunt dat eenieder zijn eigen schade dient te dragen. In sommige uitzonderingsgevallen is de schade veroorzakende partij echter niet de partij die aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade. Het is dan ook belangrijk om te onderzoeken en te beoordelen wie aansprakelijk is voor bepaalde schade. Binnen onze praktijkgroep hebben onze juristen en advocaten de ervaring en deskundigheid om de aansprakelijkheid in specifieke situaties te beoordelen. Bovendien dient te worden beoordeeld wat de hoogte is van de eventueel uit te keren schade. Tot slot zal worden gekeken naar de eventuele dekking van een verzekeraar.

Op het moment dat een geschil ontstaat over de vestiging en hoogte van de aansprakelijk zal de rechtspositie worden beoordeeld. Nadat deze beoordeling heeft plaatsgevonden, zal worden getracht in onderhandeling te treden of zal een gerechtelijke procedure worden opgestart.

Vragen over aansprakelijkheid, schade en verzekeringen? Neem dan contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van aansprakelijkheid, schade en verzekering. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het privaatrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips