Privacy

5 keer ellende door verkeerd gebruik van persoonsgegevens

Privacy

Op 25 mei 2018 werd het privacylandschap grondig gewijzigd. Europa had eerder al gekozen voor duidelijke, uniforme en strenge privacyregels en vanaf die dag is de AVG in Nederland in...

Lees meer

Hoe gaat een websitehostingbedrijf om met onrechtmatige content?

Privacy

Wanneer een website onrechtmatige informatie bevat, is het in principe de websitehouder die daarvoor aansprakelijk is. Onder onrechtmatige informatie valt bijvoorbeeld de schending van de eer en goede naam of...

Lees meer

Zo gebruik je Google Analytics zonder toestemming te vragen

Privacy

Met analysetools zoals Google Analytics is het mogelijk om diepgaande inzichten te krijgen in het websiteverkeer. Dit gaat verder dan alleen een samenvatting van het aantal gebruikers die doorstromen naar...

Lees meer

Deze bedrijven hebben data gelekt en zijn zwaar het haasje

Privacy

Vorig jaar ontving de Autoriteit Persoonsgegevens ongeveer 27.000 meldingen van datalekken. Ondernemingen zijn verplicht om voldoende beveiliging te voorzien om datalekken te voorkomen. Soms treffen ze desondanks geen schuld, bijvoorbeeld...

Lees meer

Wat moet er allemaal in een privacyverklaring staan?

Privacy

Wanneer je persoonsgegevens verwerkt, zoals namen of adressen, moet je de personen daarover informeren. Zij hebben het recht om te weten wat je met hun persoonsgegevens doet, waarom je dat...

Lees meer

Bestellingen bij een webshop en de AVG: een moeilijke combinatie?

Privacy

Als webwinkelier heb je (als het goed is) klanten. En dan verwerk je persoonsgegevens. Alleen al de naam en het adres van de klant vallen onder persoonsgegevens. Daarom ben je...

Lees meer

Opgelet: je mag niet zomaar portretten op je website publiceren

Privacy

Als fotograaf heb je het auteursrecht over een foto. En als werkgever heb je dat auteursrecht misschien wel verkregen via een overeenkomst met de fotograaf. Of je nam gewoon zelf...

Lees meer

Wat is een verwerkingsregister en wat moet ik daarover weten?

Privacy

Iedere ondernemer weet intussen wel dat hij niet zomaar persoonsgegevens mag verwerken en dat daar meestal een toestemming voor nodig is. Daarnaast heb je echter ook een verantwoordingsplicht. Je moet...

Lees meer

Nieuwsbrieven versturen en de AVG: wat mag?

Privacy

Nieuwsbrieven, ongeacht of ze nu per post of mail zijn, zijn een veelgebruikt instrument voor hedendaagse bedrijven. Nieuwsbrieven mag je echter niet zomaar versturen en zijn aan een aantal AVG-regels...

Lees meer

5 simpele stappen om je bedrijf AVG-proof te maken

Privacy

Sinds 25 mei 2018 moet je aan de regels van de AVG voldoen. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt nauwgezet toezicht en deelt steeds vaker boetes uit waardoor bij ondernemingen het water...

Lees meer
  • Wij werkten o.a. voor:
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips