Privacy

Heimelijk cameratoezicht medewerkers is soms wel toegestaan

Privacy

Werkgevers denken al eens dat het stiekem filmen van medewerkers verboden is. Dat is echter niet helemaal waar, want in sommige gevallen is het wel degelijk toegestaan. Het klopt natuurlijk...

Lees meer

Wanneer mag je persoonsgegevens doorspelen aan een derde?

Privacy

Bijna elke onderneming verzamelt en verwerkt persoonsgegevens. Hieraan zijn een aantal verregaande verplichtingen verbonden. Een algemene regel is daarbij dat je de persoonsgegevens goed moet beveiligen en ervoor moet zorgen...

Lees meer

Per abuis schenden geheimhoudingsbeding, toch een boete

Privacy

Bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst raden wij steeds aan om een geheimhoudingsbeding in de overeenkomst op te nemen. Aldus voorkom je dat bedrijfsgeheimen te grabbel worden gegooid en kan...

Lees meer

Na de ja/ja-sticker: leg nu al een adressenbestand aan

Privacy

Op 1 januari 2018 voerde de gemeente Amsterdam de ja/ja-sticker in. Het keert daarmee de praktijk om waarbij enkel mensen die ongeadresseerde reclame weigerden te ontvangen, achterwege werden gelaten. De...

Lees meer

Biometrische authenticatie op de werkvloer: juridisch afdwingbaar?

Privacy

Ondernemingen zetten steeds meer stappen om zich digitaal te beveiligen. MFA of multifactor-authenticatie is daar een voorbeeld van. Hierbij wordt het wachtwoord aangevuld door een extra element die de identiteit...

Lees meer

Toestemming is ook bij e-mailtracking vereist

Privacy

Eerder deze maand publiceerde de Volkskrant dat de Dienst Uitvoering Onderwijs na overleg met de Autoriteit Persoonsgegevens gestopt is met het gebruik van trackingsoftware in haar e-mails. Anders zou het...

Lees meer

Websitebeheerder is verantwoordelijk voor vind-ik-leuk-knop

Privacy

Veel websites zijn ook op Facebook terug te vinden en dus koppelen ze graag een en ander. Ze plaatsen dan een vind-ik-leuk-knop op hun website. Door daarop te klikken, connecteert...

Lees meer

Opgelet: niet zomaar portret werknemer gebruiken voor reclame

Privacy

In een vorige blog hadden we het over de problematiek van de persoonlijke aanpak: een werkgever mag niet zomaar een foto van een werknemer op zijn website publiceren. Daarvoor is...

Lees meer

Foto’s medewerkers op website plaatsen: mag dat zomaar?

Privacy

De huismarketeer zal het vast al benadrukt hebben: jouw bedrijf moet de klant persoonlijker benaderen. Dat is inderdaad ook wat wij wel vaker horen. En dat is ook wat wij...

Lees meer

Is jouw huurovereenkomst bedrijfsruimte AVG-proof?

Privacy

Elke verhuurder zal bij de verhuur van een bedrijfsruimte persoonsgegevens gebruiken. Onlogisch is dat niet, want als verhuurder heb je dergelijke persoonsgegevens nodig om de huurovereenkomst op te stellen én...

Lees meer
  • Wij werkten o.a. voor:
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips