Ondernemen

Ontdek de magie van een pop-up store

Een pop-up store kan een goede stap zijn voor ondernemers die hun producten willen testen, hun afzetmarkt willen verkennen of gewoon hun merkbekendheid willen vergroten. Een pop-upwinkel biedt de unieke kans om op een flexibele en creatieve manier uw onderneming te presenteren zonder de langdurige verplichtingen van een traditionele winkel. Maar zo spannend als het openen van een pop-up store kan zijn, zo belangrijk is het dat u een aantal zaken regelt om ervoor te zorgen dat uw pop-upavontuur ook een succesverhaal wordt.

Het vinden van de perfecte locatie

De locatie van een pop-up store is cruciaal. Het zoeken naar een geschikte ruimte vereist vaak creativiteit en flexibiliteit. Overweeg leegstaande winkelpanden, kantoren of zelfs ruimtes die door antikraak-organisaties ter beschikking worden gesteld. Neem contact op met uw gemeente of met lokale makelaars om te zien wat er beschikbaar is.

Zodra u een pand hebt gevonden, is het belangrijk om te controleren of dit pand ook geschikt is voor uw doelen. Belangrijk daarbij is het type bedrijfsruimte (middenstandsbedrijfsruimte of overige bedrijfsruimte) en de huurregels die daarbij horen. Het bestemmingsplan van de gemeente kan ook een rol spelen in wat er al dan niet mogelijk is op deze locatie. Verder is het essentieel om te controleren op de lokale regelgeving. Raadpleeg dus zeker de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van uw gemeente.

Vergunningen en extra regels

Afhankelijk van uw activiteiten kan het nodig zijn om bepaalde vergunningen aan te vragen, zoals een exploitatievergunning of een drank- en horecavergunning. Denk ook aan muziekrechten en eventuele omgevingsvergunningen. Indien u voeding serveert, zijn de regels van de NVWA van toepassing. Dan zult u bijvoorbeeld een HACCP-plan moeten opstellen.

Keuze voor een tijdelijke huurovereenkomst

Het opstellen van een goede en duidelijke tijdelijke huurovereenkomst is van cruciaal belang. Zorg ervoor dat alle afspraken over de duur van de huur, de huurprijs, aanpassingen aan het pand en de verantwoordelijkheden voor onderhoud goed zijn vastgelegd. Laat een tijdelijke huurovereenkomst altijd opstellen of nalezen door een jurist. Hiervoor kunt u een beroep doen op de expertise van MKBrecht.

Hulp bij het starten van een pop-upwinkel

Probeer het in ieder geval niet allemaal zelf te doen. Soms is het beter om externe expertise aan te wenden. Bij MKBrecht begrijpen we dat het opzetten van een pop-up store zowel spannend als overweldigend kan zijn. Onze experts zullen u helpen bij het opstellen van bijvoorbeeld huurovereenkomsten. Daarnaast helpen we u uw weg te vinden door de regelgeving en bieden we heldere adviezen en praktische ondersteuning. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij uw pop-updroom werkelijkheid kunnen maken.


MKBrecht.nl Bedrijfsjuristen & Advocaten

Met onze brede expertise binnen onze praktijkgebieden bedienen we cliƫnten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele medewerker. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

Op zoek naar:


Meer weten over onze dienstverlening? Bel 085 25000 44

  • Wij werkten o.a. voor:
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips