Tuchtrecht sport

Met onze brede expertise binnen het tuchtrecht bedienen we een verscheidenheid aan professionele dienstverleners. Van advocaten, notarissen en accountants tot medisch specialisten zoals artsen, tandartsen en apothekers. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

Binnen de sport is het gebruikelijk dat verenigingen en bonden hun eigen rechtspraak en regels hanteren omtrent de beslechting van geschillen. Het geschil wordt in veel gevallen beslecht in de vorm van een bindend advies of in de vorm van arbitrage. Niet alleen een sporter kan te maken krijgen met het tuchtrecht, maar ook trainers kunnen te maken krijgen met het tuchtrecht.

Een tuchtklacht kan worden behandeld door een individuele bond, maar kan ook worden behandeld door het Instituut Sportrechtspraak. Vele bonden zijn namelijk aangesloten bij het Instituut Sportrechtspraak.

Door het NOC NSF is een leidraad opgesteld omtrent regelgeving op het gebied van seksuele intimidatie en ongewenste gedragingen. Een bond of vereniging kan de keuze maken om deze leidraad één op één over te nemen of bepaalde punten aan te passen op de specifieke sport. Op het moment dat de tuchtrechter een veroordeling uitspreekt op het gebied van seksuele intimidatie, wordt de veroordeelde op de zwarte lijst van het NOC NSF gezet.

Vragen omtrent het tuchtrecht in de sport? Neem contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het tuchtrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het tuchtrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips