Tuchtrecht accountants

Met onze brede expertise binnen het tuchtrecht bedienen we een verscheidenheid aan professionele dienstverleners. Van advocaten, notarissen en accountants tot medisch specialisten zoals artsen, tandartsen en apothekers. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

Tijdens de uitoefening van hun beroep, zijn accountants onderworpen aan het tuchtrecht. Een opdrachtgever heeft dan ook de mogelijkheid om tegen zijn accountant een klacht in te dienen. De opdrachtgever kan dit bijvoorbeeld doen in het geval dat de geleverde dienst van de accountant niet voldoet aan de kwaliteitseisen. Tevens heeft een derde de mogelijkheid om een klacht in te dienen tegen een accountant op het moment dat deze derde een belang hierbij heeft. Of een derde een belang heeft, hangt af van de feitelijke omstandigheden.

Het indienen van een klacht geschiedt via een klaagschrift. Hierin moet duidelijk uiteen zijn gezet wat de klacht inhoudt en moet aannemelijk worden gemaakt dat de accountant tuchtrechtelijk verwijtbaar heeft gehandeld. Een klacht wordt altijd ingediend tegen een individuele accountant. Wanneer door de accountant tuchtrechtelijk verwijtbaar is gehandeld, kan een maatregel worden genomen. Hierbij kan gedacht worden aan een berisping, een geldboete, een waarschuwing, maar bijvoorbeeld ook tijdelijke of definitieve doorhaling in het accountantsregister. Via het tuchtrecht kan geen schadevergoeding aan de accountant worden opgelegd. Een schadevergoedingsvordering dient aanhangig te worden gemaakt via een civiele procedure.

Vragen omtrent het tuchtrecht van accountants? Neem contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het tuchtrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het tuchtrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips