Participatiewet

Met onze brede expertise binnen het sociaal domein bedienen we lokale overheden en diens bestuursorganen. We bieden juridische adviezen op alle niveaus van een organisatie. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

De Participatiewet is een vangnet die ervoor zorgt dat er meer mensen met een (verstandelijke) beperking aan het werk kunnen. Eenieder die kan werken maar zonder ondersteuning het niet redt heeft recht op ondersteuning. De gemeente is hier verantwoordelijk is.

De gemeente is verantwoordelijkheid voor de Participatiewet. Ook het financiële systeem beweegt zich in deze richting. Het budget wordt vooraf door de overheid over de gemeenten verdeeld. Er geldt een loonsubsidie in de Participatiewet. De gemeente maakt gebruik van de loonkostensubsidie voor burgers die het wettelijke minimumloon niet kan verdienen.

De Participatiewet kent een aantal basisnormen voor het vaststellen van de hoogte van de uitkering. Het vaststellen van de uitkering is afhankelijk van de leeftijd en de woonsituatie. In de Participatiewet zijn er bepaalde werkverplichtingen opgenomen en daarmee samenhangende maatregelen voor de bijstand geharmoniseerd. Gemeenten bepalen of er aan de verplichtingen worden voldaan.

Vragen omtrent Participatiewet? Neem dan contact met ons op!

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede juridische kennis op het gebied van zorg, jeugd, arbeid, participatie, onderwijs, asiel, cultuur en sport. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere rechtsgebieden binnen het sociaal domein. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips