Gezondheidsrecht

Met onze brede expertise binnen het sociaal domein bedienen we lokale overheden en diens bestuursorganen. We bieden juridische adviezen op alle niveaus van een organisatie. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

Het gezondheidsrecht ontwikkelt voortdurend. Het gezondheidsrecht regelt onder meer de rechten van patiënten, zorgverleners, kwaliteit maar ook de financiële en zorgorganisatie.

Gezondheidsrecht is een breed gebied van onze samenleving waarin veel juridische vragen rijzen. De juridische vraagstukken hebben niet alleen betrekking op de locatie van patiënten, zorgverleners en zorginstellingen, maar ook op rechtshandhaving, toezicht, kwaliteit en toegankelijkheid van diensten. Ethiek en aansprakelijkheid spelen een belangrijke rol, terwijl wet- en regelgeving complex is.

Het gezondheidsrecht heeft tot doel de rechten van individuen te beschermen en evenwichtige relaties binnen en in relatie tot de zorg te creëren. Het gaat om goede, humane zorg en een eerlijke verdeling van de mogelijkheden. Naast medische oordelen komen ook ethische en juridische normen aan de orde. Daarom legt het medisch recht enerzijds relaties en zorgt voor de toepassing ervan, anderzijds is het de hefboom van verandering.

Vragen omtrent Gezondheidsrecht? Neem dan contact met ons op!

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede juridische kennis op het gebied van zorg, jeugd, arbeid, participatie, onderwijs, asiel, cultuur en sport. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere rechtsgebieden binnen het sociaal domein. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips