Contracten in het sociale domein

Met onze brede expertise binnen het sociaal domein bedienen we lokale overheden en diens bestuursorganen. We bieden juridische adviezen op alle niveaus van een organisatie. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

Publiekrechtelijke overeenkomsten hebben gerelateerde onderwerpen. Als er wordt gekeken naar bevoegdheidsovereenkomst is het een overeenkomst waarbij de overheid met de andere partij een afspraak maakt over de wijze waarop zij haar publiekrechtelijke bevoegdheden zal inzetten.

Van toegankelijkere en snellere klantenondersteuning tot efficiëntere, kosteneffectieve interne processen en data-inzichten. Digitalisering kan veel brengen op sociaal gebied. Een goede voorbereiding is essentieel. Vooral omdat de sociale sfeer toch een mensenzaak is.

De verscheidenheid aan contracten ontstaat doordat steden allround afspraken maken met zorgaanbieders onder het contract. Steden doen dit op contractbasis. De instelling zet zich in voor de juiste kwaliteit van dienstverlening. Ook de zorgverlening onder het
contract en de contracterende partijen is hetzelfde. Diversiteit van contracten treedt ook onbedoeld op, terwijl diversiteit tussen verschillende contracten vaak harmonisatie bevordert zonder dat dit gevolgen heeft voor de intenties van een gemeente voor arrangementen.

Vragen omtrent contracten? Neem dan contact met ons op!

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede juridische kennis op het gebied van zorg, jeugd, arbeid, participatie, onderwijs, asiel, cultuur en sport. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere rechtsgebieden binnen het sociaal domein. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips