Omgevingsvergunningen

Met onze brede expertise binnen het omgevingsrecht bedienen we verschillende soorten cliënten. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven, projectontwikkelaars en internationale ondernemingen tot non-profitorganisaties. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele stakeholder. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Omgevingsvergunningen

Voor bepaalde activiteiten heeft een organisatie of particulier toestemming nodig van het bevoegde orgaan om deze activiteiten uit te voeren. Een omgevingsvergunning is bijvoorbeeld nodig bij de bouw of verbouw van een onroerende zaak. Tevens kan een omgevingsvergunning nodig zijn bij het exploiteren van een bepaald bedrijf. Tot slot zal bij het organiseren van bepaalde evenementen een omgevingsvergunning moeten worden aangevraagd. De persoon of organisatie die bepaalde activiteiten wil gaan verrichten waarvoor een vergunning nodig is, dient deze vergunning bij de desbetreffende instantie aan te vragen.

Een bestuursorgaan beslist vervolgens op de aanvraag en neemt een besluit. Indien de omgevingsvergunning niet wordt verstrekt kan in bezwaar en eventueel in beroep worden gegaan. Bezwaar dient altijd binnen zes weken te worden ingediend.

Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning of bij het in bezwaar dan wel beroep gaan is het verstandig om juridisch advies in te winnen. Zo kan al in een vroeg stadium een analyse worden gemaakt van de eventuele risico’s. Daarnaast moet bij het aanvragen van een omgevingsvergunning worden voldaan aan bepaalde formele vereisten. Een jurist of advocaat zorgt ervoor dat deze termijnen in acht worden genomen.

Vragen omtrent omgevingsvergunningen? Neem contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het omgevingsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het omgevingsrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips