Nadeelcompensatie

Met onze brede expertise binnen het omgevingsrecht bedienen we verschillende soorten cliënten. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven, projectontwikkelaars en internationale ondernemingen tot non-profitorganisaties. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele stakeholder. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Nadeelcompensatie

Op het moment dat schade worden geleden door handelen van de overheid die niet voortvloeit uit een planologisch besluit, kan de benadeelde in aanmerking komen voor nadeelcompensatie. Recht op nadeelcompensatie kan bijvoorbeeld ontstaan in het geval dat wegwerkzaamheden plaatsvinden voor een restaurant, waardoor gasten minder makkelijk bij het restaurant kunnen komen.

Om nadeelcompensatie te ontvangen dient aan een aantal voorwaarden te worden voldaan. Ten eerste moet het onredelijk zijn dat de schade volledig voor rekening van de benadeelde komt. Ten tweede dient de schade onevenredig groot te zijn. Wanneer aan deze voorwaarden is voldaan, ontstaat de verplichting om het nadeel te compenseren. Een verzoek wordt ingediend bij de regionale dienst die verantwoordelijk is in de desbetreffende regio voor de schadeafwikkeling. Op het moment dat de regionale dienst de nadeelcompensatie niet (volledig) toekent, kan een juridische procedure bij de rechtbank worden opgestart. Onze advocaten en juristen zijn ervaren in het indienen van een verzoek tot schadevergoeding en het starten van een juridische procedure.

Vragen omtrent nadeelcompensatie? Neem contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het omgevingsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het omgevingsrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips