Distributie

Ons brede scala aan expertises stelt ons in staat om een team samen te stellen dat specifiek is toegespitst op het bedrijfsgeschil. Daarbij houden we rekening met lokale en internationale wet- en regelgeving, taalvereisten en benodigde specifieke kennis. Onze cliënten ervaren dat wij gedurende het gehele arbitrageproces steeds hun bedrijfsbelangen betrekken in onze advisering.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat we doen

De distributierelatie is een contractuele relatie tussen een leverancier en de distributeur. De leverancier verbindt zich om over een langere periode producten te leveren aan de distributeur. De distributeur draagt voor eigen risico en rekening zorg voor de afzet van die producten. De distributierelatie wordt overeengekomen in een distributieovereenkomst. Distributieovereenkomsten zijn bijzondere contracten die voor een langere tijd worden aangegaan. De distributieovereenkomst kan zich onder andere kenmerken door exclusiviteitsbepalingen, intellectuele eigendomsbepalingen en bijzondere opzeggingsregelingen. Wij hebben de ervaring en de deskundigheid om jou te adviseren of vertegenwoordigen bij het sluiten van een distributieovereenkomst, de interpretatie van een distributieovereenkomst of conflicten die daaruit voortvloeien.

Plan van aanpak

Wij hebben de ervaring en de deskundigheid om de onderneming te adviseren over de te nemen stappen en kunnen de onderneming begeleiden van begin tot eind.

Is de onderneming als leverancier van plan om distributieovereenkomsten te sluiten om producten af te zetten? Het is aan te raden dat de organisatie bij de totstandkoming van de overeenkomst laat bijstaan of vertegenwoordigen door deskundige experts. Heeft de onderneming een conflict met een distributeur? Wij hebben de ervaring en de deskundigheid om de organisatie te adviseren of vertegenwoordigen bij de interpretatie van een distributieovereenkomst of conflicten die daaruit voortvloeien.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten ondersteunt bij een veelzijdigheid aan geschillen. Wij hebben de ervaring en doortastendheid in huis om doelgericht en efficiënt te werk te gaan. Wij begrijpen zowel de juridische wereld als de ondernemersgeest en zijn daardoor goed in staat te schakelen. Heldere en begrijpelijke taal staat daarbij voorop.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips