Bestuurdersaansprakelijkheid

Litigation omvat alles omtrent het juridisch procederen. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan het starten van een procedure bij de rechtbank. Tevens omvat dit het bieden van juridische vertegenwoordiging in een arbitragezaak. Binnen de praktijkgroep staan wij een verscheidenheid aan cliënten bij. Dit betreft onder andere organisaties van het (grote) MKB tot multinationals en non-profitorganisaties.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat we doen

Steeds vaker komt het voor dat bestuurders, toezichthouders en commissarissen persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. De meeste bestuurders sluiten dan ook een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af. Het kan echter zo zijn dat geen bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is afgesloten of dat het desbetreffende geschil is uitgesloten in de polisvoorwaarden. Bestuurdersaansprakelijkheid kan strekken tot het volledige privévermogen. Vaak vindt een dergelijke aansprakelijkheidsstelling plaats op het moment dat een bestuurder ernstig verwijtbaar handelt. Tevens kan het te laat betalen van belastingschulden resulteren in een bestuurdersaansprakelijkheid. Tot slot lopen bestuurders net voor of tijdens faillissement extra risico.

Bij bestuurdersaansprakelijkheid kan een onderscheid worden gemaakt in twee vormen. Ten eerste kan een bestuurder intern aansprakelijk worden gesteld. Dit betekent dat de bestuurder aansprakelijk wordt gesteld door het eigen bedrijf, eigen instelling of door de curator. De tweede vorm is externe bestuurdersaansprakelijkheid. Hiervan is sprake op het moment dat een bestuurder aansprakelijk wordt gesteld door een derde. In veel gevallen zal deze derde een schuldeiser zijn.

Onze praktijkgroep biedt juridische ondersteuning bij de aansprakelijkheidsstelling van een bestuurder. Wij vertegenwoordigen onder andere bestuurders bij een aansprakelijkheidsstelling. Daarnaast staan wij organisaties en particulieren bij die een bestuurder aansprakelijk willen stellen. Binnen de praktijkgroep litigation hebben wij de expertise om gedegen juridische vertegenwoordiging te bieden bij bestuurdersaansprakelijkheid.

Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen: van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Ons team van juristen en advocaten is gespecialiseerd op het gebied van litigation. Dit betekent dat wij juridische advies geven in de breedste zin van het woord omtrent het voeren van een juridische procedure. Hierbij kunnen wij juridische vertegenwoordiging bieden in de rechtbank, maar ook bij alternatieve geschilbeslechting. De praktijkgroep litigation heeft alle benodigde juridische kennis van het civiele procesrecht. Op deze manier kunnen wij organisaties op de juiste manier vertegenwoordigen. De praktijkgroep litigation werkt voortdurend samen met andere praktijkgroepen indien specialistische juridische kennis benodigd is.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips