Onderzoek naar steunvordering

Met onze brede expertise over het incassorecht bedienen we verschillende soorten cliënten. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven, internationale bedrijven tot (semi-)overheden en non-profit instellingen. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele stakeholder. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Onderzoek naar steunvordering

Een steunvordering is noodzakelijk om het faillissement van een debiteur aan te kunnen vragen bij de rechtbank. Een steunvordering is een bewijsstuk waaruit blijkt dat de debiteur nog minstens een andere schuldeiser heeft met een opeisbare vordering. Zonder een steunvordering wordt een faillissementsaanvraag afgewezen door de rechtbank.

Problematisch van een steunvordering is dat een schuldeiser zelden inzicht heeft in de schuldpositie van zijn schuldenaar. Als er al openstaande schulden zijn: bij wie moet de schuldeiser dan terecht voor een steunvordering? Als men niet weet waar te beginnen, kan het vinden van een tweede schuldeiser een tijdrovend proces zijn. Bovendien is niet elke vordering geschikt om als steunvordering te dienen. Wij hebben de ervaring om snel en effectief onderzoek te doen naar het bestaan van een steunvordering.

Een faillissement aanvragen van een debiteur is niet een stap die men zomaar neemt. Doorgaans is er al een heel incassotraject aan vooraf gegaan met aanmaningen, beslagen en/of gerechtelijke procedures. Een faillissementsaanvraag kost niet alleen geld maar een faillissement is bovendien geen garantie dat de geldvordering kan worden geïncasseerd. Immers zijn de meeste organisaties zogenoemde concurrente schuldeisers: dat wil zeggen lager in rang dan bijvoorbeeld het UWV en de Belastingdienst. Het is dan maar de vraag of er voldoende geld overblijft in de boedel om het gehele schuldbedrag terug te krijgen. Toch blijkt dat het aanvragen van een faillissement een uitstekend pressiemiddel is binnen een incassotraject en veelal als laatste middel wordt ingezet. In de praktijk zien wij dat een faillissementsaanvraag er in veel gevallen voor zorgt dat de debiteur alsnog betaald.

Voor het uitvoeren van een steunvordering onderzoek zijn wij een betrouwbare en effectieve partner. Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen: van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten, juristen op het gebied van het incassorecht en procesvoering. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het incassorecht en achterliggende rechtsgebieden. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden. De aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips