Incasso hoger beroep

Met onze brede expertise over het incassorecht bedienen we verschillende soorten cliënten. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven, internationale bedrijven tot (semi-)overheden en non-profit instellingen. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele stakeholder. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Incasso hoger beroep

Een hoger beroepsprocedure wordt gestart door middel van een door een advocaat opgestelde dagvaarding. De dagvaarding moet worden ingediend bij het gerechtshof en betekend aan de wederpartij door een gerechtsdeurwaarder. Voor het instellen van een hoger beroep is het belangrijk dat dit binnen de termijn gebeurt. Voor een kort gedingzaak geldt een termijn van 4 weken, terwijl voor een hoofdzaak (bodemprocedure) 3 maanden geldt. Handig om te weten is dat een dagvaarding in hoger beroep (appeldagvaarding) ook pro forma kan worden ingediend, zonder vermelding van de gronden/argumenten waarop het hoger beroep ziet. Zo wordt voorkomen dat de hoger beroepstermijn verstrijkt vanwege het niet rond hebben van alle juridische gronden. Is uw vordering in eerste aanleg afgewezen en wilt u hoger beroep instellen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Een hoger beroepsprocedure is doorgaans een proces dat 1 à 2 jaar kan duren. Onder sommige omstandigheden is een spoedprocedure mogelijk (spoed appèl). Een hoger beroep schorst de tenuitvoerlegging van het eerste vonnis niet. Als er conservatoire en/of executoriale beslagen zijn gelegd, blijven die dus in beginsel gelden. Een hoger beroepsprocedure instellen is in sommige gevallen niet mogelijk, namelijk:

 • Vonnis in eerste aanleg is een verstekvonnis
 • Hoger beroep instellen tegen een tussenvonnis kan niet
 • Een procespartij die zich in het vonnis in eerste aanleg heeft berust, kan geen hoger beroep meer instellen
 • De vordering in eerste aanleg heeft een waarde van minder dan € 1750

Wanneer de vordering in eerste aanleg is toegewezen, kan de partij die in het ongelijk is gesteld een hoger beroepsprocedure starten. De gedaagde partij wordt dan gedwongen om aan de hoger beroepsprocedure mee te doen. Het is belangrijk om toch actie te ondernemen en snel een samenwerking aan te gaan met een advocaat om ook in hoger beroep opnieuw gelijk te halen. Niet verschijnen in hoger beroep of het negeren van de dagvaarding in hoger beroep brengt grote risico’s met zich mee. Wordt u in hoger beroep gedagvaard? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen: van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van incassovorderingen en procesvoering. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het incassorecht en achterliggende rechtsgebieden. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden. De aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips