Derivaten

Met onze brede expertise binnen het financieel recht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Daarbij geven wij juridisch advies aan het MKB, maar ook aan beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen. Onze dienstverlening wordt gekenmerkt door de hoge kwaliteit, specifieke kennis en betrouwbaarheid.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

Derivaten zijn afgeleide beleggingsproducten met een zekere mate van complexiteit. Een derivaat is in essentie een overeenkomst met een financiële dienstverlener. De waarde van een derivaat is gekoppeld aan een onderliggend instrument zoals aandelen, obligaties, indices of grondstoffen. Er bestaan ook derivaten die gekoppeld zijn aan benchmarkrentes zoals het geval bij rentederivaten.

Op banken en vermogensbeheerders rust een bijzondere zorgplicht ten aanzien van de financiële positie en het risicoprofiel van klanten. De bijzondere zorgplicht van financiële dienstverleners ziet erop beleggers te beschermen tegen ondeugdelijke adviezen. De bijzondere zorgplicht is het meest verstrekkend bij particuliere, onervaren beleggers. Ondeugdelijke adviezen en schending van de zorgplicht kunnen zorgen voor aansprakelijkheid van de beleggingsadviseur.

Binnen onze praktijkgroep financieel recht houden wij ons bezig met verschillende vraagstukken in de sfeer van derivaten, beleggingsadviezen, schending van de bijzondere zorgplicht en misleiding. Wij adviseren bovendien over beleggingsinstrumenten en de implicaties daarvan.

Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen: van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van derivaten en het financieel recht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over een brede kennis van het financieel recht. Binnen deze expertise hebben onze juridische specialisten zich verder gespecialiseerd in meerdere aandachtsgebieden. Cliënten worden altijd vertegenwoordigd door advocaten en juristen die gespecialiseerd zijn in de beantwoording van de specifieke juridische vraag dan wel het behandelen van een bepaalde zaak. Ons team werkt snel en doortastend, waarbij de uitstekende juridische kwaliteit wordt gewaarborgd.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips