Financieel recht

Met onze brede expertise binnen het financieel recht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Daarbij geven wij juridisch advies aan het MKB, maar ook aan beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen. Onze dienstverlening wordt gekenmerkt door de hoge kwaliteit, specifieke kennis en betrouwbaarheid.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Financieel recht

Het financieel recht is een verzameling van verschillende raamwerken met als doel de financiële sector te reguleren. Door de verschillende crises uit het verleden en de systeemrelevantie van de financiële sector voor de maatschappij, wordt de financiële sector steeds meer en strenger gereguleerd. Europese wetgeving speelt daarin een grote rol. Vanuit het financieel recht kunnen complexe aandachtspunten en conflicten ontstaan.

Wij begeleiden onder andere financiële dienstverleners bij vergunningaanvragen bij de Autoriteit Financiële Markt (AFM) en adviseren over compliance met de Wet Financieel Toezicht (Wft) en Wet ter voorkoming van witwassing en financieren van terrorisme (Wwft). Het financieel recht beperkt zich echter niet alleen tot financiële dienstverleners (zoals banken, verzekeraars, pensioenfondsen & FinTech).

Wij begeleiden organisaties die te maken krijgen met het financieel recht. Zo gelden er bijvoorbeeld verschillende sets aan regels voor organisaties die aandelen op gereglementeerde markten uitgeven of die alternatieve financiering aantrekken met behulp van crowdfunding.

Tevens begeleiden wij organisaties en particulieren die via een conflict in aanraking komen met het financieel recht. Hierbij kan gedacht worden aan claims met betrekking tot de zorgplicht van financiële dienstverleners, conflicten met de bank over zekerheden of de opzegging van een verzekeringsovereenkomst.

Vragen omtrent financieel recht? Neem dan contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over een brede kennis van het financieel recht. Binnen deze expertise hebben onze juridische specialisten zich verder gespecialiseerd in meerdere aandachtsgebieden. Cliënten worden altijd vertegenwoordigd door advocaten en juristen die gespecialiseerd zijn in de beantwoording van de specifieke juridische vraag dan wel het behandelen van een bepaalde zaak. Ons team werkt snel en doortastend, waarbij de uitstekende juridische kwaliteit wordt gewaarborgd.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips