Ontslagrecht

Met onze brede expertise binnen het arbeidsrecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele medewerker. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat we doen

In sommige situaties kan het voorkomen dat een ontslagprocedure in gang moet worden gezet. Een werknemer kan zijn ontslagen op staande voet door bijvoorbeeld diefstal. Het kan echter ook voorkomen dat bijvoorbeeld sprake is van disfunctioneren van de werknemer, ziekte of een bedrijfseconomische reden. Elk ontslag kent andere regels waar de werkgever zich aan moet houden. Zo zal in vele gevallen de werknemer een vergoeding ontvangen bij het ontslag en moet de opzegtermijn van de arbeidsovereenkomst in acht worden genomen. Deze vergoeding wordt ook wel de transitievergoeding genoemd. In sommige situaties mag een werkgever een werknemer niet ontslaan. Dit is bijvoorbeeld tijdens het eerste jaar van ziekte of gedurende een zwangerschap.

Voor een werkgever en werknemer kan het interessant zijn om met elkaar een vaststellingsovereenkomst te sluiten. De werknemer en werkgever onderhandelen dan zelf onder welke voorwaarden zij uit elkaar gaan.

Juridisch advies nodig in een ontslagprocedure als werkgever of werknemer, neem dan contact met ons op. Wij kunnen bijstaan in het beoordelen van de rechtspositie, de onderhandelingen en de juridische procedure.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het arbeidsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het arbeidsrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips