Overeenkomsten

Met onze brede expertise binnen het verbintenissenrecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele stakeholder. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Overeenkomsten

Voorbeelden van verbintenissen in het recht zijn: een samenwerkingsovereenkomst, een koopovereenkomst, een franchiseovereenkomst of een geldleningsovereenkomst ect.

Er zijn geen vormschriften voor het opmaken van een overeenkomst. Partijen mogen er zelf voor kiezen of ze een overeenkomst mondeling afspreken of schriftelijk vaststellen. Ook mogen partijen er zelf voor kiezen wat in een overeenkomst komt te staan.

Wanneer er sprake is van een overeenkomst, dient de ene partij een prestatie te leveren en de andere partij heeft dan recht op een prestatie. Een voorbeeld is dat je hebt afgesproken dat de ene partij een bank levert en de andere partij voor de bank betaald.

Wanneer een partij zich niet houdt aan de afspraken die in een overeenkomst staat opgenomen, is er sprake van een ‘contractbreuk’.
Een contractbreuk, wordt ook wel wanprestatie genoemd. Bij wanprestatie lijdt de ene partij schade en de andere partij is aansprakelijk voor de schade. De partij die schade lijdt, wordt ook wel de benadeelde partij genoemd.

Wij hebben ruime ervaring in contractuele en buitencontractuele geschilbeslechting door het geven van advies, het voeren van onderhandelingen of een gerechtelijke procedure. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van verbintenissenrecht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het verbintenissenrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het privaatrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips