Schadevergoeding

Met onze brede expertise binnen het contractenrecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele stakeholder. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Schadevergoeding

Als de benadeelde partij schade lijdt door een tekortkoming in de nakoming, heeft de benadeelde partij recht op schadevergoeding. Wel moet de benadeelde partij schade hebben geleden, anders kan je de schadevergoeding niet vorderen! Als de benadeelde partij geen behoefte meer heeft dat de schuldenaar zijn verplichtingen nakomt, kan de benadeelde partij ook een schadevergoeding vorderen.

De wetgever heeft een belangrijke hoofdregel vastgesteld bij het vorderen van schade. De hoofdregel luidt als volgt: ‘Schade kan alleen vergoed worden door het betalen van een geldbedrag’.

Het is ook mogelijk om op grond van onrechtmatige daad de schade te verhalen. Bij onrechtmatige daad wordt er een inbreuk gemaakt op een recht. Als de schade wordt gevorderd op grond van onrechtmatige daad, dient er wel aan de 5 vereiste te voldoen. De vereiste zijn:

 1. Onrechtmatige daad;
 2. Toerekenbaar;
 3. Schade;
 4. Causaliteitsvereiste en;
 5. Relativiteitsvereiste

Het is belangrijk om te weten dat als er sprake is van onrechtmatige daad, dat er niet altijd sprake is van een aansprakelijkheid of een schadevergoeding!

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het contractenrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het privaatrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips