Koop- en aannemingsovereenkomst

Met onze brede expertise van het vastgoedrecht, bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Daarbij geven wij juridisch advies aan particulieren, het MKB, maar ook aan beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen. Onze ervaring in de praktijk maakt ons doortastend, efficiënt en deskundig. Wij begeleiden organisaties bij vastgoedprojecten en adviseren over vastgoed-assets.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

Op het moment dat een nieuwbouwwoning wordt gekocht, wordt een koop- aannemingsovereenkomst tussen partijen gesloten. In deze overeenkomst zijn de afspraken tussen de koper en de opdrachtnemer (vaak een projectontwikkelaar) bedongen.

In een koop- aannemingsovereenkomst worden alle rechten en plichten opgenomen met betrekking tot de koop van het stuk grond (koop overeenkomst) en de bouw van de woning (aannemingsovereenkomst). Vaak wordt bij de koop- aannemingsovereenkomst een standaard model gebruikt. Toch is het belangrijk dat eventuele afwijkende punten uit de overeenkomst juridisch worden getoetst. Denk hierbij aan afspraken omtrent de bouwtijd, meer- en minderwerk, opschortende voorwaarden, ontbindende voorwaarden (voorbehoud van financiering), garantie- en waarborgregelingen, afwijkende bepalingen en overige informatie dat onderdeel wordt van het contract (brochures, artist impressions, maquettes etc.).

Op het moment dat een geschil (dreigt) te ontstaan bij de ontwikkeling van de nieuwbouwwoning is het verstandig om direct juridisch advies in te winnen. Op deze wijze kan gelijk worden gekeken naar de juridisch mogelijkheden. Indien een opdrachtnemer / projectontwikkelaar wordt geconfronteerd met een aansprakelijkheidsstelling / klacht kunnen onze juridische specialisten gelijk meedenken over de mogelijkheden.

Vragen omtrent de koop- aannemingsovereenkomst? Neem contact met ons op.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten zijn specialisten op het gebied van vastgoedrecht. Wij begeleiden zowel projectontwikkelaars, vastgoedinvesteerders als makelaars. Tevens begeleiden wij een verscheidenheid aan organisaties bij geschillen in de vastgoedsfeer. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Bovendien hebben wij ruime ervaring bij het voeren van verschillende procedures.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips