Burenrecht

Met onze brede expertise van het vastgoedrecht, bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Daarbij geven wij juridisch advies aan particulieren, het MKB, maar ook aan beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen. Onze ervaring in de praktijk maakt ons doortastend, efficiënt en deskundig. Wij begeleiden organisaties bij vastgoedprojecten en adviseren over vastgoed-assets.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

In het burenrecht zijn de regels opgenomen omtrent de rechten en plichten van de naburige erven. Het burenrecht geldt niet alleen voor eigenaren van onroerende zaken / vastgoed, maar ook voor huurders. De wet spreek van naburige erven. Dit betekent dat het burenrecht niet alleen geldt voor directe buren, maar ook geldt voor niet naast elkaar liggende erven. Aan de eis van naburige erven is voldaan op het moment dat handelen of niet handelen op het ene erf gevolg heeft voor het andere erf.

Door het burenrecht wordt het eigendomsrecht van de eigenaar van een onroerende zaak beperkt. Het burenrecht is nodig, zodat ordening bestaat in een dichtbevolkt land als Nederland. Uit het burenrecht vloeit voort dat een buur zich behoorlijk dient te gedragen. Zo mag een buur geen hinder toebrengen aan de andere buur (denk hierbij aan verspreiden van gassen, rook, stank, trillingen en rumoer). Of sprake is van hinder, zal worden getoetst aan de eisen van een onrechtmatige.

Ons team van advocaten en juristen is gespecialiseerd in het burenrecht. Wij kunnen een buur aansprakelijk stellen, maar ook ondersteuning bieden in het voeren van verweer bij een aansprakelijkheidsstelling.

Vragen omtrent het burenrecht? Neem contact met ons op.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten zijn specialisten op het gebied van vastgoedrecht. Wij begeleiden zowel projectontwikkelaars, vastgoedinvesteerders als makelaars. Tevens begeleiden wij een verscheidenheid aan organisaties bij geschillen in de vastgoedsfeer. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Bovendien hebben wij ruime ervaring bij het voeren van verschillende procedures.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips