Uitzettingsprocedure huurder

Met onze brede expertise over onroerend goed, bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Daarbij geven wij juridisch advies aan het MKB, maar ook aan beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen. Onze dienstverlening wordt gekenmerkt door hoge kwaliteit, specialisme en betrouwbaarheid. Wij begeleiden organisaties bij vastgoedprojecten en adviseren over vastgoed-assets.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Uitzettingsprocedure

Een huurder kan vaak op een betrekkelijk eenvoudige wijze de huurovereenkomst opzeggen. Hierbij behoort de huurder natuurlijk wel de opzegtermijn in acht te nemen. Tevens dient een opzegging schriftelijk te geschieden. Voor een verhuurder is het vaak minder makkelijk om een huurovereenkomst op te zeggen. Hiervoor gelden namelijk vaak bepaalde eisen die voortvloeien uit de wet, van toepassing verklaarde algemene bepalingen of huurovereenkomst. De eisen die van toepassing zijn, verschillen per onroerende zaak. Zo kan sprake zijn van de huur van een woonruimte (7:232 BW), middenstandsbedrijfsruimte (7:290
BW) en overige gebouwde onroerende zaken (7:230a BW). Denk bij dit laatste bijvoorbeeld aan kantoorruimte.

Bij de verhuur van deze verschillende soorten onroerende zaken, geldt ook een ander regime met betrekking tot de ontruiming van het onroerend goed. Het is bij een opzegging van de huurovereenkomst altijd verstandig om juridisch advies in te winnen. Een (dreigend) juridisch conflict kan dan getracht te worden voorkomen.

Vragen omtrent de uitzettingsprocedure van een huurder? Neem contact met ons op.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten zijn specialisten op het gebied van onroerend goed. Wij begeleiden zowel projectontwikkelaars, vastgoedinvesteerders als makelaars. Tevens begeleiden wij een verscheidenheid aan organisaties bij omgevingsrecht-vraagstukken of geschillen in de vastgoedsfeer. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Bovendien hebben wij ruime ervaring bij het voeren van verschillende procedures.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips