Aansprakelijkheden gebrekkige bouw

Met onze brede expertise over onroerend goed, bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Daarbij geven wij juridisch advies aan het MKB, maar ook aan beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen. Onze dienstverlening wordt gekenmerkt door hoge kwaliteit, specialisme en betrouwbaarheid. Wij begeleiden organisaties bij vastgoedprojecten en adviseren over vastgoed-assets.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Aansprakelijkheden gebrekkige bouw

In de aanneemovereenkomst zijn de hoofdverplichtingen van de aannemer opgenomen. Zo worden bijvoorbeeld de afspraken met betrekking tot het opleveren van het bouwwerk bedongen in de aanneemovereenkomst. In de wet is opgenomen welke partij in een bepaalde situatie aansprakelijk is. Wanneer de aannemer tekort schiet in het nakomen van zijn verbintenis, moet de aannemer de schade vergoeden die de opdrachtgever uit deze tekortkoming lijdt. Het gaat hierbij om een toerekenbare fout van de aannemer. De aannemer is niet aansprakelijk voor fouten van andere partijen die meewerken aan het bouwwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een architect die een verkeerd ontwerp aanlevert. De aannemer is in veel gevallen tot twee jaar na oplevering aansprakelijk voor de tekortkoming. Deze termijn gaat in principe lopen vanaf het moment van oplevering. De verjaringstermijn van aansprakelijkheid van een aannemer voor verborgen en ernstige gebreken is echter langer. Indien sprake is van een gebrek aan een bouwwerk, is het verstandig om direct juridisch advies in te winnen.

Vragen omtrent aansprakelijkheden bij gebrekkige bouw? Neem dan contact met ons op.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten zijn specialisten op het gebied van onroerend goed. Wij begeleiden zowel projectontwikkelaars, vastgoedinvesteerders als makelaars. Tevens begeleiden wij een verscheidenheid aan organisaties bij omgevingsrecht-vraagstukken of geschillen in de vastgoedsfeer. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Bovendien hebben wij ruime ervaring bij het voeren van verschillende procedures.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips