Bestuurdersaansprakelijkheid

Het team herstructurering en insolventie is gespecialiseerd in het adviseren van organisaties in allerlei sectoren. Wij geloven in een doortastende aanpak en hebben in het verleden verschillende succesvolle herstructureringstrajecten begeleidt. Wij hebben ruime ervaring bij een veelzijdigheid aan insolventie- en herstructureringsvraagstukken.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Als bestuurder van een rechtspersoon (BV, NV, Vereniging, Stichting) bestaat in beginsel geen persoonlijke aansprakelijkheid bij faillissement. De wetgever heeft echter een aantal uitzonderingen in de wet opgenomen, waarbij de bestuurder van een rechtspersoon hoofdelijk aansprakelijk is. Indien de bestuurder hoofdelijk aansprakelijk wordt gesteld, betekent dit dat de bestuurder met het gehele privé vermogen voor de voldoening van de schuld aansprakelijk is.

Als bestuurder(s) van een rechtspersoon kan een aansprakelijkheidsstelling plaatsvinden voor alle nog openstaande schulden in faillissement. Indien de curator van mening is dat het bestuur zijn taak ‘kennelijk onbehoorlijk’ heeft vervuld en aannemelijk is dat de ‘onbehoorlijke taakvervulling’ de oorzaak van het faillissement is, kan de curator de vordering instellen tegen het bestuur. Van onbehoorlijke taakvervulling kan bijvoorbeeld sprake zijn als de administratie van de onderneming gebrekkig is. Het is verstandig om bij een aansprakelijkheidsstelling direct juridisch advies in te winnen. Onze advocaten en juristen onderzoeken dan de mogelijkheden.

Vragen omtrent bestuurdersaansprakelijkheid? Neem contact met ons op.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten binnen het insolventie- en herstructureringsteam zijn specialisten. Wij begeleiden zowel organisaties, aandeelhouders, bestuurders en schuldeisers bij juridische vraagstukken binnen een insolventie- of herstructureringstraject. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Wij begrijpen zowel de juridische wereld als het bedrijfsleven en zijn daardoor goed in staat te schakelen. Heldere en begrijpelijke taal staat daarbij voorop.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips