Fiscale boetes

Met onze brede expertise binnen het belastingrecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot non-profitorganisaties. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Fiscale boetes

De Belastingdienst heeft naast het recht van het heffen van een belastingaanslag tevens het recht om een fiscale boete op te leggen. Indien de Belastingdienst over gaat tot het opleggen van een boete zal dit vaak eerst worden aangekondigd. Op deze aankondiging bestaat de mogelijkheid om te reageren, zodat een boete kan worden voorkomen. Bij het ontvangen van een dergelijke aankondiging is het verstandig om direct juridische bijstand in te schakelen. Ons team van juristen, advocaten en fiscalisten zal dan kijken hoe juridisch gezien het beste op de aankondiging kan worden gereageerd. Er bestaat bijvoorbeeld geen verplichting om op de vragen van de Belastingdienst een antwoord te geven.

De Belastingdienst heeft de mogelijkheid om verschillende soorten boetes op te leggen. Zo kan de Belastingdienst een verzuimboete opleggen in het geval dat de aangifte niet (op tijd) is ingevuld en verstuurd. Daarnaast kan de Belastingdienst een vergrijpboete opleggen in het geval dat een organisatie niet voldoet aan de verplichtingen die voortvloeien uit de belastingwet. Tevens kan een medeplegersboete worden opgelegd. Een medeplegersboete kan worden opgelegd aan juridische, fiscale of financiële adviseurs van een organisatie waaraan een vergrijpboete boete wordt opgelegd. De Belastingdienst moet bij het opleggen van een vergrijpboete aantonen dat opzettelijk niet aan de wet is gehouden. Onze juridische adviseurs kunnen bij een opgelegde boete de juiste juridische begeleiding geven.

Vragen omtrent fiscale boetes? Neem contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het belastingrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het belastingrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips