Bezwaar tegen gunningsbeslissing

Met onze brede expertise binnen het aanbestedingsrecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot (semi-)overheden en non-profit. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Bezwaar tegen gunningsbeslissing

Aan het eind van de aanbestedingsprocedure kiest de aanbestedende dienst een zogeheten winnaar. Het kan zo zijn dat een inschrijver het niet eens is met de keuze van de winnaar. Het is dan ook mogelijk om in bezwaar te gaan tegen de gunning.

Om in bezwaar te gaan tegen een gunningsbeslissing dient een kort geding aanhangig te worden gemaakt. Het aanhangig maken van het kort geding zal moeten plaatsvinden tijdens de Alcateltermijn. Deze termijn gaat lopen vanaf het moment van de gunningsbeslissing en duurt twintig dagen. Het is niet mogelijk voor een inschrijver om een procedure na het verstrijken van de Alcateltermijn aanhangig te maken.

De aanbestedingsprocedure zal stilliggen vanaf het moment dat het kort geding aanhangig is gemaakt tot het moment dat er uitspraak is gedaan door de rechter. Onze advocaten en juristen zullen beoordelen of de aanbestedende dienst in een aanbestedingsprocedure heeft gehandeld overeenkomstig de wet- en regelgeving.

Vragen omtrent het in bezwaar gaan tegen een gunningsbeslissing? Neem contact met ons op.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het aanbestedingsrecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het aanbestedingsrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips