Verschillende heffingen (antidumping, accijnzen)

Met onze brede expertise binnen het douanerecht bedienen we cliënten in uiteenlopende sectoren. Van MKB, beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen tot non-profit. We bieden juridische adviezen op alle niveaus, van boardroom tot individuele stakeholder. Kenmerkend voor onze dienstverlening zijn de hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en verdieping in specialismen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

Accijnzen zijn betalingen die door de nationale overheid wordt opgeheven op bepaalde producten. Accijnzen wordt bijvoorbeeld opgeheven op brandstof, sigaretten, geneesmiddelen etc.
De reden dat er accijnzen op producten wordt opgeheven is voor het verschaffen van de inkomsten van de staat en het gebruik van bepaalde producten wordt beïnvloed. De accijnstarieven hangt per product af. Ook worden de accijnstarieven regelmatig aangepast.

Als er sprake is van antidumping, dan gaat het om prijsstelling door het exporteren voor een lagere prijs dan die in het thuisland geldt. Antidumpingheffing zijn over het algemeen van toepassing op specifieke handelaren uit specifieke landen. Dit is om te voorkomen dat ander bedrijven uit hetzelfde land worden bestraft. Het is meestal de daad van meerder handelaren uit een bepaald land die zulke goedkope prijzen aanbieden.

Deze antidumping prijzen zorgen ervoor dat er niet veel afzetmogelijkheden zijn voor producten uit de particuliere markt. Er wordt geprobeerd om dit voorkomen en evenwicht te herstellen door antidumpingrechten op te leggen. Handelaren dienen zelf na te gaan of er antidumpingrechten zijn toegepast.

Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van het douanerecht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis van het douanerecht. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het douanerecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips