Dekkingsvraagstukken

De polisvoorwaarden van verzekeraars worden steeds complexer. Zo ontstaan vaker conflicten bij een dekkingsvraagstuk. Het is dan ook belangrijk om direct juridisch advies in te winnen, zodat duidelijk is of bepaalde schade kan worden verhaald. Binnen onze praktijkgroep verzekering en herverzekering bieden wij onder andere juridische bijstand bij conflicten met verzekeraars. Tevens kunnen wij organisaties van juridisch advies voorzien bij het afsluiten van een verzekering.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat we doen

Wie voor bepaalde schade aansprakelijk is moet worden onderzocht aan de hand van de feiten en omstandigheden. Hierbij geldt als uitgangspunt dat eenieder zijn eigen schade dient te dragen. In sommige uitzonderingsgevallen is de schade veroorzakende partij echter niet de partij die aansprakelijk kan worden gesteld voor de schade. Het is dan ook belangrijk om te onderzoeken en te beoordelen wie aansprakelijk is voor bepaalde schade.

Daarnaast kan in bepaalde situaties de verzekering gedwongen zijn om over te gaan tot vergoeding van de schade. Indien de verzekeraar een ander juridisch standpunt inneemt, kan hierover een geschil ontstaan tussen de partijen. Binnen onze praktijkgroep hebben onze juristen en advocaten de ervaring en deskundigheid om dekkingsvraagstukken in specifieke situaties te beoordelen. Hierbij wordt juridisch advies gegeven en kan indien nodig tot het afdwingen middels een gerechtelijke procedure van de vergoeding van de schade door de verzekeraar worden overgegaan.

Vragen omtrent dekkingsvraagstukken? Neem dan contact met ons op.

Het Team

De praktijkgroep verzekering en herverzekering geeft juridisch advies omtrent verzekeringen in de breedste zin van het woord. Onze advocaten en juristen kunnen juridische ondersteuning bieden bij een geschil met een verzekeringsmaatschappij over het uitkeren van schade. Daarnaast geven wij advies bij het afsluiten van verzekeringen. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van het controleren van polisvoorwaarden.

De juridische specialisten omtrent verzekering en herverzekering combineren de uitstekende juridische kennis met kennis van de praktijk. Dit betekent dat organisaties pragmatisch worden geadviseerd. Na het juridisch advies kunnen direct vervolgstappen genomen worden. MKBrecht.nl ondersteunt organisaties van begin tot het einde van een procedure.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips