Wat wij doen
In de wet staat aangegeven dat een bestuursorgaan bevoegd is een last onder bestuursdwang op te leggen. Ook kan het bestuursorgaan ervoor kiezen om een last onder dwangsom opleggen. Last onder dwangsom dient door de overtreder betaalt te worden om de overtreding te voorkomen of ervoor te zorgen dat de overtreding zich niet herhaalt.
Op grond van de wet blijkt een dwangsombeschikking geldig te zijn totdat het is opgeheven. Als het besluit een jaar van kracht is en er is geen verbeurdverklaring opgelegd, kan degene die de dwangsom heeft ontvangen een verzoek indienen bij het college van burgemeester en wethouder om het besluit in te trekken. Als de dwangsom niet of niet op tijd wordt betaald, wordt er een aanmaning gestuurd. Indien de betaling na de aanmaning niet is voldaan, kan de achterstand worden geïncasseerd door middel van een dwangbevel. In een dwangbevel staat de verplichting tot betaling vermeld.
Wanneer organisaties tegen handhavingsvraagstukken aanlopen, is het aan te raden deskundig juridisch advies in te winnen. Wij hebben ruime ervaring met handhavingsvraagstukken en -procedures. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Het Team
Al onze juristen en advocaten beschikken over brede kennis binnen toezicht en handhaving. Daarnaast hebben zij zich gespecialiseerd in een of meerdere aandachtsgebieden binnen het bestuursrecht. Meerdere aandachtsgebieden hebben we ondergebracht in verschillende praktijkgroepen. Elke advocaat maakt op basis van zijn of haar specialisme(n) deel uit van een of enkele praktijkgroepen. Cliënten kunnen per zaak direct bij de juiste praktijkgroep terecht. Hier worden zij bijgestaan door de voor de zaak meest geschikte advocaat of jurist. Waar nodig betrekken we daarbij de expertise en ervaring van onze collega-specialisten uit andere praktijkgroepen.
Contactformulier
Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?
- Contact over de opdracht
- Direct contact met de juiste expert
- Geheel vrijblijvend & kosteloos