Autoriteit Persoonsgegevens

Wij bedienen organisaties uit een veelzijdigheid aan sectoren en adviseren over vraagstukken binnen het bestuursrecht. Die vraagstukken kunnen gaan over subsidies, het omgevingsrecht, vergunningen, handhavingsbesluiten of gerechtelijke procedures. Wij geven juridisch advies aan het MKB, maar ook aan beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen.

  • Wij werkten o.a. voor:
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner
  • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

Persoonsgegevens gaat over informatie over een burger, ook kan dit indirecte informatie ze die is gedeeld met iemand. Het komt vaker voor dat er door een datalek de persoonsgegevens van burgers op straat liggen. Er worden veel persoonsgegevens van burgers opgeslagen, dit wordt bewust en onbewust gedaan.

Het is belangrijk dat er niet voortduren onder toezicht staan en dat onze persoonsgegevens veilig zijn. De burgers kunnen ook veel doen om hun persoonlijke gegevens te beschermen. Maar veel burgers weten niet hoe zij dat kunnen doen. Daarom is een bewaarde die de bescherming van persoonsgegevens bevordert en bewaakt, dus de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dit zorgt ervoor dat bedrijven zich ook houden aan de privacyregels.

Eenieder heeft het recht dat hun persoonsgegevens beschermd worden. De AP controleert burgers of bedrijven die persoonsgegevens verwerken. Als bedrijven zich niet houden aan de regels van de AP dan kan de AP een boete vorderen! Want er wordt namelijk inbreuk gemaakt op de schending van het privacy recht. Als een burger of medewerker van een bedrijf vermoedt dat de persoonsgegevens in strijd is met de wet, dient er een melding gemaakt te worden. Daarom is er een streng toezicht en wordt het zwaar gehandhaafd als de wet – en regelgeving wordt genegeerd.

Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van het Nasporing & Publieke handhaving. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten zijn specialisten op het gebied van compliance en schendingsvraagstukken. Wij begeleiden zowel organisaties, bestuurders en commissarissen bij juridische vraagstukken in de publieke sfeer. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Wij begrijpen zowel de juridische wereld als het bedrijfsleven en zijn daardoor goed in staat te schakelen. Heldere en begrijpelijke taal staat daarbij voorop.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

  • Contact over de opdracht
  • Direct contact met de juiste expert
  • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Key Contact
Denian Wielhouwer

Denian Wielhouwer

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips