Derivaten

Met onze brede kennis van capital markets bedienen wij een groot aantal cliënten in uiteenlopende sectoren. Denk hierbij aan het (groot) MKB, maar ook aan beursgenoteerde bedrijven en grote internationale ondernemingen. Wij bieden onze uitstekende juridische kennis met onze kennis van de cultuur binnen een organisatie voor de implementatie van het juridisch advies. Snel schakelen met het in acht nemen van uitstekende kwaliteit staat bij ons voorop.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

Derivaten zijn afgeleide beleggingsproducten met een zekere mate van complexiteit. Een derivaat is in essentie een overeenkomst met een financiële dienstverlener. De waarde van een derivaat is gekoppeld aan een onderliggend instrument zoals aandelen, obligaties, indices of grondstoffen. Er bestaan ook derivaten die gekoppeld zijn aan benchmarkrentes zoals het geval bij rentederivaten.

Op banken en vermogensbeheerders rust een bijzondere zorgplicht ten aanzien van de financiële positie en het risicoprofiel van klanten. De bijzondere zorgplicht van financiële dienstverleners ziet erop beleggers te beschermen tegen ondeugdelijke adviezen. De bijzondere zorgplicht is het meest verstrekkend bij particuliere, onervaren beleggers. Ondeugdelijke adviezen en schending van de zorgplicht kunnen zorgen voor aansprakelijkheid van de beleggingsadviseur.

Binnen onze praktijkgroep capital markets houden wij ons bezig met verschillende vraagstukken in de sfeer van derivaten, beleggingsadviezen, schending van de bijzondere zorgplicht en misleiding. Wij adviseren bovendien over de juridische implicaties van beleggingsinstrumenten.

Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen: van advisering tot geschilbeslechting. Wij hebben een ervaren team van advocaten en juristen op het gebied van derivaten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Ons team capital markets bestaat uit juristen en advocaten die juridische en strategische ondersteuning kunnen bieden bij het aantrekken van eigen vermogen of vreemd vermogen. Of het nu gaat om een eerste beursgang (IPO), een alternatieve notering aan de beurs (SPAC) of het uitgeven van obligaties of leningen, ons team heeft ruime ervaring en kennis over de financiële kapitaalmarkten. Wij hebben de ervaring in huis om doelgericht, doortastend en efficiënt te werk te gaan.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips