Horecaondernemers & bestuursrecht

Wij bedienen organisaties uit een veelzijdigheid aan sectoren en adviseren over vraagstukken binnen het bestuursrecht. Die vraagstukken kunnen gaan over subsidies, het omgevingsrecht, vergunningen, handhavingsbesluiten of gerechtelijke procedures. Wij geven juridisch advies aan het MKB, maar ook aan beursgenoteerde bedrijven en internationale ondernemingen.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Wat wij doen

Horecaondernemers hebben veel te maken met het bestuursrecht. Er zijn niet alleen meerdere vergunningen nodig voor het openen en runnen van een horecazaak, zoals een drank- en horecavergunning, maar ook krijgen horecaondernemers te maken met handhavingsbesluiten, bestemmingsplannen, milieuvergunningen en regels ten aanzien van de openbare ruimte en terrassen.

Horecaondernemers hebben bovendien veel te maken met zogenoemde derde-belanghebbenden. Derde-belanghebbenden zijn vaak omwonenden en kunnen om verschillende redenen bezwaar maken tegen vergunningen of andere besluiten van de gemeente.

Een bestuursrechtprocedure kent doorgaans dezelfde fasen. Allereerst wordt er een besluit genomen door een bestuursorgaan, bijvoorbeeld de toe of afwijzing van een vergunning. Daarna is er een bezwaarronde waarbij de horecaondernemer of bijvoorbeeld derde-belanghebbenden hun bezwaren kunnen indienen tegen het genomen besluit. Daarna is er mogelijk nog een beroeps- en hoger beroepsprocedure.

Onze advocaten en juristen van de praktijkgroep bestuursrecht hebben de ervaring en expertise om te adviseren over verschillende vraagstukken in de sfeer van horecaondernemingen in combinatie met het bestuursrecht. Wij voorkomen net zo lief problemen dan dat wij deze achteraf oplossen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten zijn specialisten op het gebied van het bestuursrecht. Wij begeleiden een verscheidenheid aan organisaties bij omgevingsrecht-vraagstukken, subsidies, vergunningen, bezwaarprocedures, hoger beroepsprocedures en handhavingsbesluiten. Wij hebben ruime ervaring aan de onderhandeltafel, zijn doortastend en kunnen goede inschattingen maken van kansen en risico’s. Bovendien hebben wij ruime ervaring bij het voeren van verschillende procedures.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips