Arbitrage

Ons brede scala aan expertises stelt ons in staat om een team samen te stellen dat specifiek is toegespitst op het bedrijfsgeschil. Daarbij houden we rekening met lokale en internationale wet- en regelgeving, taalvereisten en benodigde specifieke kennis. Onze cliënten ervaren dat wij gedurende het gehele arbitrageproces steeds hun bedrijfsbelangen betrekken in onze advisering.

 • Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

Wij werkten o.a. voor:
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner
 • MKBrecht.nl partner

mr. Jaime Boogaers
mr. Jaime Boogaers
Ondernemingsrecht
Advocaat, 16 jaar ervaring

Als advocaat kom ik vaak in aanraking met geschillen. Meestal is een pragmatische oplossing de snelste oplossing. Toch kan het voorkomen dat een zaak te ver uit de hand loopt. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je helpen om tot een goede oplossing te komen. Laten we snel contact hebben over jouw zaak.

Arbitrage

Een arbitragezaak kenmerkt zich door de aanwijzing van externe, onafhankelijke expert(s) als arbiter(s). Door de arbiter(s) wordt het geschil inhoudelijk beoordeeld. Na deze beoordeling vindt een bindende uitspraak plaats.

Arbitrage is een particulier alternatief voor de normale (overheids)rechtspraak door rechters. Een van de voordelen van arbitrage is dat op een laagdrempelige manier, dus zonder al te veel complex juridisch taalgebruik, een geschil kan worden beslecht. Daarnaast is het gebruikelijk een arbiter aan te wijzen die zich kan verplaatsen in jouw organisatie en de sector kent. Een arbitragezaak is bovendien efficiënt in zowel tijd als kosten. Het is dan ook niet voor niets dat arbitrage steeds populairder wordt als alternatief voor een klassieke rechtszaak. Wij hebben de kennis en expertise om uiteenlopende rollen op ons te nemen tijdens een arbitragezaak: van arbiter tot advisering.

Plan van aanpak

Arbitrage vindt vaak plaats op basis van vrijwilligheid. Dit betekent dat partijen een arbitragezaak verkiezen boven een klassieke rechtszaak. Partijen komen overeen hun geschil voor te leggen aan één of meerdere arbiters (de overeenkomst tot arbitrage). Het is aan te raden om tijdens het afsluiten van een arbitrageovereenkomst deskundig advies in te winnen.

De keuze van een arbiter is vaak zelf te beinvloeden. Onze experts hebben de ervaring om als professioneel en neutraal arbiter in een zaak te fungeren. Tevens kunnen wij tijdens het gehele proces een adviserende, begeleidende of bemiddelende rol innemen.

Soms word een onderneming geconfronteerd met een zogenoemd arbitragebeding. Dat wil zeggen dat een organisatie of bedrijf in de algemene voorwaarden heeft opgenomen dat bepaalde geschillen door middel van arbitrage wordt beslecht.

Heb je te maken met arbitrage? Neem dan contact met ons op.

Het Team

Ons team van bedrijfsjuristen en advocaten ondersteunt bij een veelzijdigheid aan geschillen. Wij hebben de ervaring en doortastendheid in huis om doelgericht en efficiënt te werk te gaan. Wij begrijpen zowel de juridische wereld als de ondernemersgeest en zijn daardoor goed in staat te schakelen. Heldere en begrijpelijke taal staat daarbij voorop.

Contactformulier

Teruggebeld worden over een zaak of opdracht?

 • Contact over de opdracht
 • Direct contact met de juiste expert
 • Geheel vrijblijvend & kosteloos

Neem contact op

Jaime Boogaers

Meer weten over onze dienstverlening?
Neem dan contact op met onze specialisten.

Ontvang onze nieuwsbrief, vol met juridische tips